Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκαίνια παρουσία όλων…

Εικόνα του άρθρου Εγκαίνια παρουσία όλων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2022, 23:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νέο νηπιαγωγείο στην οδό Ελ. Ζωγράφου, που χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», εγκαινίασε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου, που την ερχόμενη Δευτέρα θα υποδεχθεί τους μαθητές, έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της προϊσταμένης και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» κ.ά.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι καθώς σήμερα παραδίδουμε ένα έργο κόσμημα στην πόλη. Ένα έργο που ανήκει στα παιδιά μας και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Το νηπιαγωγείο ανεγέρθηκε σε έκταση που ανήκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εκεί βρίσκονταν κάποτε οι στρατιωτικοί φούρνοι. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών υπενθυμίζει την εποχή, πριν από δύο δεκαετίες περίπου, που η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η οποία είχε την αρμοδιότητα των σχολείων, βάζοντας στο κάδρο τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα. «Ήταν καθοριστική η συμβολή του τότε υφυπουργού Άμυνας και σημερινού προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα, να γίνει η κατεδάφιση των κτιρίων από τη Νομαρχία και να ολοκληρωθεί η παραχώρηση» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, το 2017 ο Δήμος Ιωαννιτών επανήλθε, καθώς η συμφωνία της παραχώρησης είχε… απενεργοποιηθεί.

Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε μία μία όλες τις υπηρεσίες που είχαν συμμετοχή στο έργο (για την Τεχνική Υπηρεσία είπε ότι «εκπόνησε μια αξιοζήλευτη μελέτη») αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτή τη φορά ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «τα έργα ανήκουν στους πολίτες». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην δήμαρχος κ. Μπέγκας, αναφέροντας ότι «όταν στην αυτοδιοίκηση υπάρχει συνέχεια, τότε γίνονται πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών».

Στην αξία ενός νέου σχολείου στην καρδιά της πόλης αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης θυμίζοντας ότι η τότε Νομαρχία είχε προχωρήσει στην κατεδάφιση των παλιών στρατιωτικών φούρνων.

Το τεχνοκρατικό σκέλος του έργου παρουσίασε η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Εύη Παπανικολάου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back