ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έτοιμο το νέο νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης

Εικόνα του άρθρου Έτοιμο το νέο νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2022, 17:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στην οδό Ελ. Ζωγράφου 3, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, υπήρχαν κάποιοι εγκαταλελειμμένοι στρατιωτικοί φούρνοι.

H προηγούμενη δημοτική αρχή εκτίμησε ότι η έκταση αυτή ήταν η κατάλληλη για την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου. Γι’ αυτό και τη διεκδίκησε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας του υπουργείου, το οποίο παραχώρησε το ακίνητο για τον σκοπό που ζητήθηκε. 

Το 2017, το έργο της ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου, με μελέτη των  Τεχνικών Υπηρεσιών, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος  2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 1,94 εκατ. ευρώ (κτιριακό και  εξοπλισμός μαζί). Πέντε χρόνια μετά, το νηπιαγωγείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί 50 παιδιά, με τον Δήμο Ιωαννιτών να κάνει και εγκαίνια  αύριο στις 18:30.


Σημειωτέον ότι η παραχώρηση του ακινήτου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έγινε με κάποιους όρους: Ότι η διάρκεια της παραχώρησης είναι 30 χρόνια με δυνατότητα παράτασης και ότι το 20% των θέσεων του νηπιαγωγείου θα διατίθεται για παιδιά στρατιωτικών που υπηρετούν σε μονάδες της 8ης Μεραρχίας, όπως είχε ανακοινωθεί τότε. Εφόσον δεν υφίσταται αυτό το ενδιαφέρον, οι θέσεις θα κατευθύνονται στον υπόλοιπο πληθυσμό. 

Ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νηπιαγωγείου είχε γίνει το 2018. Τον Μάρτιο του 2019 υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία (Τεχνική Εταιρεία Πατρών). Το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 875.000 ευρώ -με αρχικό προϋπολογισμό 1,78 εκατ. ευρώ. Το 2021 ακολούθησε μια νέα σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Πρόκειται πραγματικά για ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και καλής αισθητικής νηπιαγωγείο όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό που ανάρτησε στο fb η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Μια σχολική υποδομή, βέβαια, που άργησε πολύ, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το 2017.




Photo credit: ΕΥΔ ΕΠ "Ήπειρος 2014-2020"

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back