Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εδώ Ευρώπη» και Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Εδώ Ευρώπη» και Επιμελητήριο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2020, 16:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Δημόσιου Χώρου-Εδώ Ευρώπη, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, την περασμένη Παρασκευή.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου  Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, του προέδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ Κωνσταντίνου Μίχαλου κ.α.

Ο κ. Δημητρίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα της επιχειρηματικότητας αλλά και να ενημερωθεί μετά και την ομιλία του κ. Τζεντιλόνι για τις εξελίξεις της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Επίσης, ο κ. Δημητρίου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης, τους προέδρους των Επιμελητηρίων, των εκπροσώπων  των συμβολαιογράφων, καθώς και δημάρχων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας με τον Υπουργό να αναλύει τα νέα δεδομένα των προγραμμάτων καθώς και τους άξονες που πρέπει να κινηθεί η επιχειρηματικότητα στο νέο ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα αναλύθηκε  η υφιστάμενη κατάσταση της οικονομίας καθώς και ο τρόπος που θα πρέπει να κινηθούν όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη συνεργασίας Επιμελητηρίων και Δήμων «με στόχο την περαιτέρω στήριξη, τόνωση και ανάπτυξη  του επιχειρηματικού κόσμου» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back