ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εβδομάδα κινητικότητας, απόγευμα χωρίς αυτοκίνητο

Εικόνα του άρθρου Εβδομάδα κινητικότητας, απόγευμα χωρίς αυτοκίνητο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2019, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με την «ενοποίηση του κέντρου της πόλης» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Αυτό, συνίσταται στο κλείσιμο του κέντρου την Τετάρτη από τις 17.00 μέχρι τις 21.00, στις περιοχές γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι «η συγκεκριμένη επιλογή δεν έγινε τυχαία. Η ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης αποτελεί όραμα πολλών ετών αλλά και προτεραιότητα για την σημερινή δημοτική αρχή». Φυσικά, πρόκειται για μια συμβολική κυρίως κίνηση, καθώς γίνεται σε ώρες που θα είναι κλειστή η αγορά της πόλης.

Η τροχαία θα κλείσει τους δρόμους στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με την 28ης Οκτωβρίου, στο Ρολόι και στη Σπύρου Σπύρου, στο ύψος του Δικαστικού.

Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων έκθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία, δωρεάν πολιτιστικές διαδρομές με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ που κινούνται με φυσικό αέριο και μουσική από τη μπαντίνα του Πνευματικού Κέντρου.

 «Σκοπός είναι να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστες για την διαβίωση και την εργασία» τόνισε ο κ. Ελισάφ και πρόσθεσε ότι ο Δήμος «στην προσπάθεια να μην διαταράξει την ομαλή ζωή της πόλης αλλά και να στείλει το σύνθημα για την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας μας στις μετακινήσεις» οργανώνει την Τετάρτη το απόγευμα μία μεγάλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Αρλέτου, ο οποίος τόνισε ότι «θα υπάρξουν αποφάσεις για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας πρόσθεσε ότι «επιχειρούμε να κάνουμε μία αρχή για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων αφού μόνο αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη».

Ο υποδιοικητής της Τροχαίας Γρηγόρης Καρράς απευθύνθηκε κυρίως στους οδηγούς καλώντας τους να αφήσουν τα αυτοκίνητα το απόγευμα της Τετάρτης και να «απολαύσουν πεζοί το κέντρο της πόλης».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back