ΕΑΠ: «Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2022, 11:10

Η ΕΑΠ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συμμετέχει στην απεργία και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους με τα ψίχουλα των διάφορων τύπων επιδομάτων, όταν η μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων, και των εκπαιδευτικών, συνεχίζεται για περισσότερα από 10 χρόνια. Σε τραγική μοίρα βρίσκονται οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι. Χαρακτηριστικά το 2009 ένας νεοδιόριστος, χωρίς προϋπηρεσία και παιδιά, έπαιρνε 14 μισθούς των 1.150 €, και σήμερα παίρνει 12 μισθούς των 737 € με μεγαλύτερη φορολογία και με πληθωρισμό που τρώει τον ένα μισθό κάθε χρόνο».

Συμπληρώνει δε ότι «στην εκπαίδευση η Ν.Δ. υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που οδηγούν στην αποδόμηση και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στη δημιουργία ενός ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου, εντείνοντας τον αποκλεισμό της νεολαίας από τη μόρφωση».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Σε όλη την Ευρώπη ήδη ξεσπούν σοβαρές κινητοποιήσεις (πιο πρόσφατο παράδειγμα οι απεργίες στη Βρετανία και την Ολλανδία). Στη χώρα μας η προσπάθεια της κυβέρνησης με άκρατο αυταρχισμό να βάλει στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα την περίοδο του λοκντάουν, απέτυχε».

Καλεί τέλος στις 10.30, στην πορεία, στο Εργατικό Κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back