Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εθελοντική» Φιλαρμονική την 28η και εξώδικα

Εικόνα του άρθρου «Εθελοντική» Φιλαρμονική την 28η και εξώδικα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2022, 16:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ένταση στο Πνευματικό Κέντρο συνεχίζεται και αυτή τη φορά, περιλαμβάνει και εξώδικο από το σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ προς τη διοίκηση του ΠΚΔΙ.

Η αιτία είναι ότι ενώ η (περικομμένη, ως προς τις θέσεις) προκήρυξη για τους-τις μουσικούς της Φιλαρμονικής είναι σε εξέλιξη, ο Δήμος Ιωαννιτών ζητάει να δουλέψουν κανονικά στις 28 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι μουσικοί θα παίξουν ανασφάλιστοι και ενδεχομένως, απλήρωτοι-ες.

H προκήρυξη για τις προσλήψεις έχει προθεσμία μέχρι τις 7 Νοεμβρίου (χωρίς τυχόν ενστάσεις). Η Φιλαρμονική έχει μπει κανονικά στο πρόγραμμα, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από τις 7.30 το πρωί. 

Η διοίκηση του ΠΚΔΙ βρίσκεται για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες εκτεθειμένη, ξεκινώντας από τις φωτογραφικές προσλήψεις στη σχολή χορού και περνώντας τώρα σε μια εργασιακή ανακολουθία. Σημειώνεται ότι ούτε η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Ελένη Ακονίδου έδωσε ποτέ επαρκείς εξηγήσεις, ούτε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ που την κάλυψε πλήρως.

Ο σύλλογος ΟΤΑ καταγγέλλει μάλιστα ότι η διοίκηση «πιέζει τους εργαζόμενους όχι μόνο να εργαστούν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, αλλά να απεμπολήσουν το δικαίωμα για αναδρομική πληρωμή, υπογράφοντας υπεύθυνες δηλώσεις ότι προσέρχονται για εθελοντική εργασία».

 Σημειώνει ότι «με μοναδικό στόχο την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του, κατέθεσε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία στο Πνευματικό Κέντρο την οποία κοινοποίησε στο ΙΚΑ με την οποία κάλεσε έγκαιρα την διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου να παύσει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων».

Επίσης, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι «ξέρουν πότε είναι η εθνική γιορτή, ξέρουν πότε πρέπει να βγει ο διαγωνισμός μπορούσαν να αποφύγουν αυτή την ντροπή. Ήθελαν όμως και να απολύσουν 9 συμβασιούχους και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν χωρίς συμβάσεις». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back