Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο κληροδοτήματα, έξι υποτροφίες και ένα πέτρινο κτίριο

Εικόνα του άρθρου Δύο κληροδοτήματα, έξι υποτροφίες και ένα πέτρινο κτίριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2019, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά κληροδοτήματα του Δήμου Ιωαννιτών, είναι το κληροδότημα Ελ. Μπάρκα. Εδώ και 20 χρόνια, το κληροδότημα αυτό χρηματοδοτεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων Γωγώ ανακοίνωσε σήμερα ότι η διαχειριστική επιτροπή κληροδοτημάτων αξιολόγησε τις οκτώ αιτήσεις υποτροφιών. Το κληροδότημα θα ενισχύσει έξι φοιτητές με το ποσό των 72.000 ευρώ συνολικά. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η κ. Γιώτη έκανε γνωστό επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα στο Εφετείο Ιωαννίνων συζητήθηκαν δύο αιτήσεις για αλλαγή σκοπού των κληροδοτημάτων Αγλαΐας Χαραλάμπους και Φερενίκης Καλούδη, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο λειτουργικά.

Αναφορά έκανε και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, να χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ τη διαμόρφωση ενός κτιρίου που ανήκει στο κληροδότημα Αλεξάνδρας-Ελένη Γκαστή. Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίριο επί της οδού Κάνιγγος, στο ιστορικό κέντρο, το οποίο σήμερα δεν έχει κανέναν μισθωτή. Ο Δήμος έχει αποφασίσει να δημιουργήσει εκεί ένα κέντρο ευφυούς επιχειρηματικότητας. «Μια απόφαση της δημοτικής αρχής που θα συμβάλλει σημαντικά και στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης» σημείωσε η κ. Γιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back