ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δώστε ζωή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

Εικόνα του άρθρου Δώστε ζωή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2023, 21:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα που προσφέρει η διαμονή στην Ελλάδα και αποτελεί πόλος έλξης τουρισμού αλλά και μόνιμης μετεγκατάστασης, εκτός από τα εκατοντάδες νησιά με τις χιλιάδες παραλίες τους, και την πληθώρα αξιοζήλευτων χερσαίων ή ορεινών προορισμών, είναι το κλίμα της. Δηλαδή η ηλιοφάνειά της.
Ένα τέτοιο γεγονός δε θα πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο, δικαιολογώντας έτσι την επιθυμία παραμονής μας σε εξωτερικούς χώρους ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, κάνοντας τα πεζοδρόμια και τις πλατείες να γεμίζουν ασφυκτικά από τους πελάτες των καταστημάτων εστίασης, και μετατρέποντας την κάθε πόλη ξεχωριστά σε ένα είδος υπαίθριου πάρτυ.

Δεδομένης αυτής της συνθήκης, έχουμε την ανάγκη να απολαμβάνουμε τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο και όχι μόνο συνδυάζοντας την έξοδό μας.Γι’αυτό και η ύπαρξη μπαλκονιού στα σπίτια είναι τόσο διαδεδομένη, και σίγουρα ασύγκριτα συχνότερη από τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.
Εάν ωστόσο είστε αρκετά τυχεροί ώστε να διαμένετε σε μια μονοκατοικία, που προσφέρει το πλεονέκτημα αίθριου χώρου, θα ήταν πραγματικά άδικο να μην πράξετε αναλόγως, διαμορφώνοντάς τον κατάλληλα, έτσι ώστε να σας μεταφέρει νοητά σε πιο εξωτικούς προορισμούς και να μπορεί να φιλοξενήσει αξέχαστες στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Ο κοινός παρανομαστής πίσω από κάθε μας πρόταση, και τις αποφάσεις σας, είναι η δημιουργία φιλόξενου κλίματος και η άνεση. Έτσι λοιπόν, κάνοντας τον αίθριο χώρο να αποκτήσει ζωή χρειάζεστε:

  • Τα κατάλληλα έπιπλα. Μη βιαστείτε να κάνετε την τελική επιλογή στην αγορά του σαλονιού. Διενεργήστε μια έρευνα αγοράς, ακριβώς όπως θα κάνατε όταν διαμορφώνατε τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού για πρώτη φορά. Επενδύστε σε αυτά, όχι μόνο για να είναι άνετα και ανθεκτικά στο χρόνο, αλλά και γιατί λόγω του όγκου που καταλαμβάνουν, αποτελούν ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που διαμορφώνει την πνοή του χώρου.
  • Φωτισμός. Πριν την προσθήκη οποιουδήποτε διακοσμητικού στοιχείου, εξασφαλίστε όσα είναι απαραίτητα για την εκμετάλλευση του χώρου, ακόμη και πριν την ολοκλήρωσή του. Επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό για να επεκτείνετε τη διάρκεια χρήσης του, ανάμεσα σε προβολείς, φωτιστικά μονοπατιού και φανάρια, ή άλλες επιλογές. Προτιμήστε την εγκατάσταση ενός συστήματος που λειτουργεί με την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας.
  • Σκίαση: Όσο αδύνατη είναι η παραμονή σε έναν σκοτεινό εξωτερικό χώρο, άλλο τόσο είναι και σε έναν χώρο απόλυτα εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, που εκτός από δυσφορία, προκαλεί ζημιά και στην υγεία μας. Για να ανακουφιστείτε και να προστατευτείτε λοιπόν από τις ακτίνες UV, αλλά και να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τη φθορά, αναζητήστε πανιά σκίασης, πέργκολες Nyfan ή ομπρέλες.
  • Φυτά: Η προσθήκη πράσινου μπορεί να δώσει ζωή και χρώμα στον εξωτερικό σας χώρο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Επιλέξτε τον συνδυασμό από γλάστρες, παρτέρια και καλάθια, και δημιουργήστε την προσωπική σας όαση.
  • Επιλογή Δαπέδου: Μετά την επιλογή των επίπλων, το είδος δαπέδου είναι το πλέον κρίσιμο, που ολοκληρώνει τη βασική αισθητική. Χλοοτάπητας, πλάκες φυσικής πέτρας, δάπεδα deck από την Ξυλοτεχνική, ακόμη και τσιμέντο ή χαλίκια. Όλα εξαρτώνται από το ύφος που θέλετε να δώσετε και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
  • Τέλος, τοποθετήστε ένα φορητό μπάρμπεκιου ή χτίστε ένα πέτρινο, ξεκλειδώνοντας μια νέα αφορμή για συγκεντρώσεις.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back