Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Dura lex, sed lex, sed… χωρίς νερό

Εικόνα του άρθρου Dura lex, sed lex, sed… χωρίς νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2019, 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια στιγμή έντασης στο δημοτικό συμβούλιο αυτής της εβδομάδας, ήταν η αναφορά της Όλυς Τσουμάνη (Λαϊκή Συσπείρωση) στη διακοπή υδροδότησης σε σπίτι στα Γιάννενα, λόγω οφειλών.

Η κα Τσουμάνη κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ για «αντικοινωνικό» πρόσωπο, ειδικά σε εορταστική περίοδο και για μεροληπτική αυστηρότητα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας είπε ότι αφαιρέθηκε το υδρόμετρο από το σπίτι, «γιατί ενώ είχε σφραγιστεί ο σωλήνας τον αποσφράγισε η καταναλώτρια».

Ο κ. Μπαρτζώκας είπε επίσης ότι η συγκεκριμένη καταναλώτρια θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στη ρύθμιση με δόσεις και πρόσθεσε, με έναν ειρωνικό τόνο ότι «ήρθε με κουστωδία συνδικαλιστών. Πάει με κουστωδία συνδικαλιστών στη ΔΕΥΑΙ κάθε πολίτης που του κόβουμε το νερό;».

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ πρόσθεσε ότι «κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβία τα λαϊκά συμφέροντα».

Στην απάντησή του το Εργατικό Κέντρο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους των εργαζόμενων αυτής της πόλης, των ανέργων, και των μισοανέργων, όλων εκείνων που χαρατσώνει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με τέλη και φόρους, όλων εκείνων που πληρώνουν το νερό για χρυσάφι , προειδοποιούμε: Μη διανοηθείτε να κόψετε νερό σε άλλη οικογένεια ανέργων/χαμηλόμισθών, σε λαϊκά νοικοκυριά που διάλεξαν να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και δεν διάλεξαν να πληρώσουν τα δικά σας τα χαράτσια στο νερό».

Επίσης, αναφέρει για τα σχόλια του προέδρου της ΔΕΥΑΙ: «Θα θέλαμε να του επιστρέψουμε το χαρακτηρισμό καθώς μόνο έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε όλους εκείνους που ανεξάρτητα από πολιτική αφετηρία συνενώνονται για να καταλάβουν μια θέση διοίκησης και να στρογγυλοκαθίσουν στο σβέρκο των εργατών για να τους χαρατσώσουν ακόμα και για το νερό που πίνουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back