Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δράση ενημέρωσης από τον Σύλλογο Μαιών-Μαιευτών

Εικόνα του άρθρου Δράση ενημέρωσης από τον Σύλλογο Μαιών-Μαιευτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 13:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την εβδομάδα μητρικού θηλασμού, διοργανώνει ο Σύλλογος Μαιών-Μαιευτών Ιωαννίνων την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, από τις 19:00 έως τις 21:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων. Ο τίτλος της δράσης είναι: Προστατεύοντας, προωθώντας και υποστηρίζοντας τον μητρικό θηλασμό.

Θα γίνουν ομιλίες για τον μητρικό θηλασμό και τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει η θηλάζουσα. 

Θα μιλήσουν: η ψυχίατρος και διευθύντρια του ΕΣΥ στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Κατερίνα Κώτση (Θηλασμός και επιλόχεια κατάθλιψη), η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου (Στηρίζουμε το θηλασμό-Μαζί), η μαία-ελεύθερη επαγγελματίας από την Ηγουμενίτσα Ηλιάνα Παππά (Στρατηγικές εδραίωσης του θηλασμού) και η μαία από το Κέντρο Προστασίας Μητέρας, Παιδιού και Εφήβου Μελανή Σιδηροπούλου (Κατ' οίκον μαιευτική φροντίδα). Θα κατατεθούν δε και βιωματικές εμπειρίες γυναικών.

«Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύσουν, να προωθήσουν και να υποστηρίξουν τον μητρικό θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back