ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δομπόλη για δημαρχείο: Όροι δημοπράτησης και… βλέπουμε

Εικόνα του άρθρου Δομπόλη για δημαρχείο: Όροι δημοπράτησης και… βλέπουμε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2022, 18:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε κατά πλειοψηφία (μιας και η παράταξη Ιωάννινα_2023 ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει και η Ενότητα Πολιτών δεν μετείχε στη συνεδρίαση) την προμελέτη και τους όρους δημοπράτησης για το νέο «διοικητικό κέντρο» όπως το ονομάζει ο Δήμος στο παλιό πανεπιστήμιο, στη Δομπόλη.

Στον χώρο προβλέπεται και η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ολοκληρώθηκε μια «σειρά προμελετών». Μπορείτε να διαβάσετε σχετικές λεπτομέρειες εδώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «δέσμευση δε της Γενικής Γραμματείας όπως αναφέρεται και στην απόφαση είναι να ακολουθήσει μεταφορά του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει το εξής: ότι ο Δήμος μπορεί να δημοπρατήσει το έργο και μετά, να περιμένει –για να υπογράψει σύμβαση και να ξεκινήσει η υλοποίηση- την εφαρμογή της «δέσμευσης» για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Κοινώς, η χρηματοδότηση του έργου δεν είναι 100% εξασφαλισμένη, αυτή τη στιγμή. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναφέρει επίσης ότι το κεντρικό δημαρχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την ολοκλήρωση του έργου στη Δομπόλη, καθώς έχει δρομολογηθεί «η πλήρης αποκατάστασή του μέσω του προγράμματος τουριστικών και θρησκευτικών διαδρομών που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης», το οποίο βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο μελετών (σε συνεργασία του Δήμου με την ΕΕΤΑΑ).

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «οι υπηρεσίες και οι συνεργάτες μας έκαναν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια των προμελετών και σήμερα να βρισκόμαστε στο σημείο έγκρισης της δημοπράτησης».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «η λειτουργία του Δήμου θα είναι πιο αποτελεσματική και η εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως, δεν υπάρχει πρόβλεψη για χώρο στάθμευσης, σε μια περιοχή ήδη βεβαρυμμένη.

Τέλος η δημοτική αρχή σχολιάζοντας τη στάση των παρατάξεων Ενότητα Πολιτών και Ιωάννινα_2023 είπε ότι «με διαφορετικό τρόπο αλλά με παρεμφερή επιχειρηματολογία διάλεξαν να είναι απούσες στη νέα σελίδα που ανοίγει για τα Γιάννενα. Όλοι κρινόμαστε από και για τις επιλογές μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back