ΔΚΜ όπως… περιφερειάρχης για τα ακίνητα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2018, 18:56

H Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, παράταξη του ΤΕΕ Ηπείρου, καταθέτει τις ανησυχίες της για την εκχώρηση των ακινήτων στο ΕΤΑΔ. Εκτός από τις επιμέρους παρατηρήσεις της για τα ακίνητα, τη φύση τους και την αξία τους, σημειώνει ότι «είναι να τόσο σοβαρό ζήτημα που περιληπτικά το αναδεικνύουμε, οφείλει η τοπική κοινωνία να το αντιμετωπίσει άμεσα. Θα πρέπει ενδελεχώς να εξεταστούν και να εξαιρεθούν από τη λίστα όλα τα προς μεταβίβαση ακίνητα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 196 του ν.4389/2016».

Επίσης, ταυτίζεται με ό,τι είπε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στην προ ημερών σύσκεψη στο δημαρχείο, ότι «με βάση τις παραπάνω διατάξεις στις εκτός σχεδίου περιοχές του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, που είναι χαρακτηρισμένες ως περιοχή Natura, δε δύναται κανένα ευρισκόμενο εκεί ακίνητο να μεταβιβαστεί, πλην αυτών που είναι ήδη ενταγμένα στο ΤΑΙΠΕΔ».

Ωστόσο, δεν αναφέρεται καθόλου στην άλλη επίμαχη παράγραφο, που διευκρινίζει ότι ακόμα και στα εξαιρούμενα ακίνητα,  η χρήση θα αποφασίζεται από το ΕΤΑΔ.

Τέλος, παράταξη δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση στην ηγεσία του ΤΕΕ λέγοντας ότι «παραμένει απλώς τραγικός  παρατηρητής των εξελίξεων, καθώς δεν αναλαμβάνει το ρόλο του ως πραγματικός σύμβουλος της κοινωνίας. Προφανώς για τις τρεις παρατάξεις που διοικούν το ΤΕΕ/ΤΗ, σημαντικότερο είναι η διαφύλαξη των τίτλων τους, παρά η ουσιαστική τους παρέμβαση στα κρίσιμα θέματα της κοινωνίας».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back