ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΚΜ: Νίκη, αλλά και «σύμπνοια» στο ΤΕΕ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου ΔΚΜ: Νίκη, αλλά και «σύμπνοια» στο ΤΕΕ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2024, 14:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πρώτη αποτίμηση του νικηφόρου, για την παράταξή του (ΔΚΜ) στο ΤΕΕ, έκανε ο πρόεδρος του τμήματος Ηπείρου, Γιάννης Τσίγκρος.

Η ΔΚΜ πήρε 26 έδρες στην αντιπροσωπεία του τμήματος και ακολούθησαν με 18 η Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών, 7 η Ενωτική Πρωτοβουλία, 6 το Αγωνιστικό Μέτωπο-Αριστερή Κίνηση-Αριστερή Συνεργασία και 3 η ΔΗΠΑΚ.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και τη σταυροδοσία στο τμήμα Ηπείρου

Το αποτέλεσμα εξασφαλίζει σχετική πλειοψηφία στη ΔΚΜ (και στις έδρες στη διοικούσα), αλλά και την υποχρέωση να συνομιλήσει με τις υπόλοιπες παρατάξεις για τη διαμόρφωση διοίκησης και προεδρείου.

Ο κ. Τσίγκρος, αφού ευχαρίστησε τους μηχανικούς για τη στήριξη στη ΔΚΜ και στο πρόσωπό του, τόνισε ότι πρόκειται «για μεγάλη νίκη που αποδεικνύει την αναγνώριση του έργου της διοίκησης» και απέδωσε την αύξηση της συμμετοχής στην «εξωστρέφεια του ΤΕΕ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΚΜ (και η διοίκηση του ΤΕΕ) έκαναν προεκλογική καμπάνια σχεδόν κοινοβουλευτικού επιπέδου (και δαπανών).

Ο πρόεδρος του τμήματος Ηπείρου συγχάρηκε και τις υπόλοιπες παρατάξεις για «τον ωραίο αγώνα με ήρεμο και ομαλό κλίμα» και τόνισε ότι θα συνομιλήσει μαζί τους, για μια «ομαλή συνεργασία, καθώς η σύμπνοια ωφελεί τον κλάδο των μηχανικών».

Κατέληξε δε τονίζοντας ότι το ΤΕΕ είναι ένας επίσημος σύμβουλος του κράτους και έχει τεχνοκρατικό ρόλο, οπότε δεν σημαίνει ότι θα συμπλέει με τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές, καθώς επίσης και ότι «οι περισσότερες αποφάσεις του τμήματος, είναι σχεδόν ομόφωνες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3