ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«2+2» χρόνια στο ΤΕΕ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου «2+2» χρόνια στο ΤΕΕ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2020, 15:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την τυπική έναρξη της νέας διοικητικής θητείας στο ΤΕΕ κήρυξαν ο πρόεδρος Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τσίγκρος, οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων ΔΕΣΜΗ και ΔΚΜ που συνεργάζονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων παρατάξεις (αναφέρονται στο ΚΙΝΑΛ και στη ΝΔ αντίστοιχα) συνεργάζονται, καθότι έχει ξανασυμβεί πριν από 23 χρόνια στο παράρτημα Ηπείρου.

Ο πρόεδρος κ. Λυκοτραφίτης τόνισε ότι ο στόχος είναι διπλός, αφού «ξαναπιάσουμε το νήμα από το καλοκαίρι και μετά, γιατί χάθηκε χρόνος», για την προάσπιση του «επαγγελματικού και επιστημονικού έργου» των μηχανικών, αλλά και για «την επιτέλεση του έργου του ΤΕΕ ως επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης».

Ο κ. Τσίγκρος, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου σε δύο χρόνια, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παράταξη μας η οποία αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές με ποσοστό της τάξης του 42%, συμμετείχε σε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία συλλογικού Προεδρείου, χωρίς αποκλεισμούς, διεκδικώντας την κυρίαρχη θέση στα όργανα ευθύνης. Μετά από μια περίοδο διαπραγματεύσεων καταλήξαμε οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις , δηλαδή η παράταξή μας και η παράταξη της ΔΕΣΜΗ, να συνεργαστούμε και να εκλέξουμε τα όργανα του Προεδρείου με εναλλαγές θητείας, σε όλες τις θέσεις».

Σχετικά με τη συνεργασία, ο κ. Λυκοτραφίτης τόνισε ότι οι δύο παρατάξεις κρατάνε την «πολιτική αυτονομία» τους και ότι «η απλή αναλογική ήταν χρυσή ευκαιρία να συνεργαστούμε οι τρεις παρατάξεις (σ.σ. και η Ενωτική Πρωτοβουλία) με σχέσεις ειλικρίνειας». Η Ενωτική Πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον κ. Λυκοτραφίτη, έθεσε θέμα μη συμμετοχής της ΔΚΜ, κάτι με το οποίο η ΔΕΣΜΗ δεν είχε πρόβλημα, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή είναι η εξής: 

Γιάννης Λυκοτραφίτης (ΔΕΣΜΗ), Πρόεδρος,
Γιάννης Τσίγκρος (ΔΚΜ), Αντιπρόεδρος,
Θανάσης Μωρόγιαννης (ΔΚΜ), Γενικός Γραμματέας,
Έφη Εξάρχου (ΔΚΜ), μέλος,
Θανάσης Ζαρπαλάς (ΔΕΣΜΗ), μέλος,
Γιώργος Παππάς (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ), μέλος,
Χρήστος Πατσούρας (ΑΚΜΗ - ΑΡΣΥΜ), μέλος,
Χρήστος Σαρακατσάνος (ΔΕΣΜΗ), μέλος και
Βασίλης Τσούρης (ΔΚΜ), μέλος.

Το νέο προεδρείο της Αντιπροσωπείας στελεχώνουν οι:
Αλέξανδρος Λάμπρου (ΔΚΜ), Πρόεδρος,
Χρήστος Αναστασίου (ΔΕΣΜΗ), Αντιπρόεδρος και
Βαγγέλης Γιαννουλάτος (ΔΕΣΜΗ), Γενικός Γραμματέας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back