Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διόδια σε... δικαστικό δρόμο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2017, 19:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H μείωση του τέλους στα διόδια της Ηπείρου και παράλληλα η απαλλαγή των ανέργων και των κατοίκων κατά τις τοπικές μετακινήσεις τους στην Εγνατία οδό από την καταβολή του τέλους που αποφάσισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κάθε άλλο παρά ικανοποιούν τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης απέφυγε να σχολιάσει με λεπτομέρειες την απόφαση Σπίρτζη, δίνοντας έμφαση στο τι μέλλει γενέσθαι, με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού να βρίσκεται προ των πυλών -συγκεκριμένα η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρίες πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου του 2018.

Επί της ουσίας δηλαδή ο περιφερειάρχης θεωρεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η απόφαση του υπουργού Υποδομών είναι πρόσκαιρη. Γι' αυτόν τον λόγο, η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η Περιφέρεια κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά προηγούμενης ΚΥΑ για τα διόδια. «Θεωρώ ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι αυτή που και με αλλαγή ιδιοκτήτη ή διαχειριστή θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των μονίμων κατοίκων περιοχών από την οποία διέρχεται η Εγνατία οδός στην Ήπειρο» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Σημειωτέον ότι έδωσε έμφαση περισσότερο στην απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από την καταβολή διοδίων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back