Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δίκτυο αποχέτευσης (β’ φάση) στην Ελεούσα

Εικόνα του άρθρου Δίκτυο αποχέτευσης (β’ φάση) στην Ελεούσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2020, 23:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ένταξη δύο έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Το ένα αφορά τον Δήμο Νικ. Σκουφά και το άλλο τον Δήμο Ζίτσας.

Το έργο στον Δήμο Ζίτσας αφορά τη β’ φάση του «δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Ελεούσας», με τη συνολική δημόσια επιλέξιμη δαπάνη να ανέρχεται σε 2.037.148 ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 7.720 μ., την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων, δύο αντλιοστασίων, την κατασκευή δύο καταθλιπτικών αγωγών, συνολικού μήκους 455 μ.

Το δίκτυο θα συνδεθεί με το υφιστάμενο της Ελεούσας από το οποίο θα γίνεται μεταφορά στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ για την κατάλληλη επεξεργασία και την τελική διάθεσή τους.

Το έργο του Δήμου Νικολάου Σκουφά αφορά τα «δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Αμφιθέας και Αγίου Ταξιάρχη» με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 3.197.162,54 ευρώ. Τα ακάθαρτα θα καταλήγουν στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Κομποτίου η οποία είναι εγκεκριμένη και υπό κατασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back