Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διεθνής Μέρα Μουσείων (και) στην Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου Διεθνής Μέρα Μουσείων (και) στην Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2018, 16:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», με δύο δράσεις:

Πρώτον, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας απευθύνεται στους φίλους του με τη διαδικτυακή δράση με τίτλο «Η γνώμη σας μετράει…Σχεδιάζουμε μαζί». Μπορούν δηλαδή να επισκεφθούν επίσημο ιστότοπο του μουσείου ή τη σελίδα του στο Facebook και να αξιολογήσουν τις περιοδικές και εκπαιδευτικές δράσεις που αυτό υλοποίησε τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους του, προτείνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις που θα επιθυμούσατε να αναλάβει και να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επόμενη διετία.  Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη έως και 31 Μαΐου 2018

 Δεύτερον, τα μουσεία της Ηπείρου (δια)δικτυώνονται. Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων τα τέσσερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Άρτας, Ηγουμενίτσας και Νικόπολης), αποφάσισαν τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου μουσείων, το οποίο θα στηρίζεται στη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο προβολής. 

Κοινός στόχος είναι, οι εκθέσεις των τεσσάρων μουσείων να λειτουργούν ως συμπληρωματικοί κόμβοι ενημέρωσης για τον επισκέπτη, οι οποίοι θα τον ταξιδεύουν στις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της Ηπείρου, ενώ παράλληλα θα τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει το ταξίδι του και στα υπόλοιπα μουσεία του δικτύου.

Εναρκτήρια δράση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικού και βίντεο στα τέσσερα μουσεία, σχετικού με την ιστορία και τις δράσεις κάθε μουσείου. Σχετικές αναρτήσεις θα γίνουν και στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back