Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με μια μουσική βραδιά

Εικόνα του άρθρου Διεθνής Ημέρα Μουσείων με μια μουσική βραδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2022, 23:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου θα γιορτάσουν με μια σειρά δράσεων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Η πρώτη δράση είναι εκπαιδευτική, και αφορά την ξενάγηση μαθητών του Λυκείου Λούρου στην έκθεση του μουσείου από συμμαθητές του. Η δεύτερη δράση γίνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσπρωτίας και είναι ψηφιακή. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, τα δύο μουσεία «συνομιλούν», με στόχο να αναδείξουν τη συμβολή των ψηφιακών μέσων στη βελτίωση της μουσειακής επίσκεψης, τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση και την προβολή τους στο ευρύ κοινό.

Η τρίτη δράση είναι μια συναυλία μουσικών συνόλων από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Η συναυλία θα γίνει στις 20:30, στον αύλειο χώρο του μουσείου. Θα συμμετάσχουν: το σύνολο Bodypercussion με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αναστασία Βασιλείου, το σύνολο μουσικής τζαζ με υπεύθυνο καθηγητή τον Χρήστο Μπαλαούρα, το Συμφωνικό Σύνολο με υπεύθυνο καθηγητή τον Δημήτρη Γιαννικόπουλο και η Χορωδία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ανέλια Στεφάνοβα.

Στο πιάνο θα συνοδεύουν οι καθηγήτριες Ιουλία Νεστορίδη και Νεκταρία Δελβινιώτη.

Στη διδασκαλία των μουσικών συνόλων συμμετείχαν οι καθηγητές/τριες του Μουσικού Σχολείου: Θεοδώρα Παναγιωτίδου, Αλεξία Θύμη, Δήμητρα Ντέμσια, Έλλη Καλουτσάκη, Δημήτρης Γεωργόπουλος και Αποστόλης Παπαπέτρος.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Μερόπη Ζέρβα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως και σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 18 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back