ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαχρονικό ζήτημα η έλλειψη προσωπικού

Εικόνα του άρθρου Διαχρονικό ζήτημα η έλλειψη προσωπικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2019, 14:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα τέλη του χρόνου, λήγουν οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού που εργάζονται στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ έχουν λήξει ήδη οι συμβάσεις των οκταμηνιτών. Εκ των πραγμάτων, η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ…

Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας δεν είναι κάτι πρωτάκουστο. «Η παρούσα Διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια διαχρονικά γνωστοποιεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού προς τους αρμόδιους για την επίλυσή του, διατυπώνοντας αιτήματα προσλήψεων άκρως απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία των δομών του Κέντρου» σημειώνεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου. Και προσθέτει: «Συνεπώς είναι το μείζον διαχρονικό και πολλαπλώς ήδη γνωστοποιημένο ζήτημα του Κέντρου…» και δεν προέκυψε αιφνιδιαστικά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι από το 2013 έως σήμερα, ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων συνεχώς μειώνεται, αφήνοντας ως μοναδικές δυνατότητες ενίσχυσης τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και το επικουρικό προσωπικό. Η διοίκηση φέρνει ως παράδειγμα το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ιωαννίνων, όπου η μείωση σε ανθρώπινο δυναμικό αγγίζει σχεδόν το ποσοστό του 1/3.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back