Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια «βεντέτα» στο ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2017, 17:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «υποβόσκουσα» ένταση μεταξύ εργαζόμενων στο ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος» και της διοίκησης του ιδρύματος, ήρθε στην επιφάνεια, ενόψει τη αυριανής κινητοποίησης του συλλόγου εργαζόμενων. Πρώτα, ήταν η ανακοίνωση του συλλόγου και σήμερα, η απάντηση της διοίκησης.

Το θέμα έχει δύο μέρη: ένα, είναι οι ελλείψεις κυρίως σε προσωπικό που έχει η δομή, στην οποία συμφωνούν οι δύο πλευρές. Οι μεν εργαζόμενοι όμως κατηγορούν και τη διοίκηση, λέγοντας ότι τους εμπαίζει ουσιαστικά. Η δε διοίκηση αναγνωρίζει το πρόβλημα, μεταθέτει όμως την ευθύνη στη γραφειοκρατία και τους προκατόχους.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, η πρόεδρος του  Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου, μαζί με τα μέλη της διοίκησης Σπύρο Μάγκα και Βασιλική Γόγολου, έκαναν δηλώσεις στις οποίες αναγνώρισαν μεν το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, κατηγόρησαν δε το σύλλογο εργαζόμενων για ψεύδη και για τη χρήση συγκεκριμένων χαρακτηρισμών, όπως η «ψυχολογική πίεση» και οι «εκβιασμοί».

Η κα Μιτοπούλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι «πολιτικά τα κίνητρα» της ανακοίνωσης και ότι στόχος, μέσω της κριτικής στη διοίκηση, είναι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». «Η αναφορά τους έχει σαφές πολιτικό πρόσημο» τόνισε, ενώ και αυτή χρησιμοποίησε εξίσου έντονους χαρακτηρισμούς με την ανακοίνωση, αναφερόμενη στην ΠΟΕΔΗΝ και το «καραβάνι» της.

Η κα Μιτοπούλου πρόσθεσε ότι οι οφειλές για τα εξαιρέσιμα, των προηγούμενων ετών, θα αποπληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα, η διοίκηση έχει αιτηθεί προσλήψεις επτά ατόμων και «σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα». Ο αριθμός των προσλήψεων, σύμφωνα με την κα Μιτοπούλου έχει καθοριστεί από τις ανάγκες, αλλά και τη δυνατότητα του ιδρύματος να καλύψει μισθοδοσίες κ.λπ.

Αύριο, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ίδρυμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back