Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα» για τα χειρουργεία

Εικόνα του άρθρου «Διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα» για τα χειρουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2020, 18:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα των προγραμματισμένων χειρουργείων είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά τη μείωση στο 20% λόγω των πανδημικών μέτρων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει ή να εξωραΐσει την κατάσταση, λέγοντας γενικά ότι «εξυπηρετούνται» οι πολίτες, ενώ στην πράξη, υπάρχει μεγάλη κίνηση προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα περισσότερα χειρουργεία αναβάλλονται.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το πρόγραμμα χειρουργείων μέχρι αύριο Παρασκευή ουσιαστικά διαθέτει τρεις αίθουσες την ημέρα.

Η ΑΣΥ, παράταξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων Γ. Φλούδα, για τηλεοπτικές του δηλώσεις, κατηγορώντας τον ότι διαστρέβλωσε την πραγματικότητα για τη μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων.

«Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ κλήθηκε να παίξει το ρόλο του φερέφωνου της κυβέρνησης, της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης» αναφέρει και συμπληρώνει ότι έπαιξε αυτό το ρόλο «χωρίς ‘τσιπα’ μια μέρα πριν τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, διαστρεβλώνοντας την απλή πραγματικότητα ότι υπάρχει δραστική μείωση 70-80%των χειρουργικών αιθουσών, για να εξοικονομηθεί προσωπικό για άλλες λειτουργίες κλινικών κυρίως αυτές των Covid περιστατικών».

Επίσης, η παράταξη τονίζει ότι έχουν μειωθεί κατά 50% οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις και γενικώς, ότι υπάρχει «συμπίεση υπηρεσιών» για τα μη covid περιστατικά.

«Η προσπάθεια της ΔΑΚΕ να συγκαλύψει την μετατροπή του ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο που βάζει σε προτεραιότητα την αντιμετώπιση του covid σε βάρος άλλων ασθενειών λόγω της μη αξιοποίησης 7 μηνών από την κυβέρνηση, με παραπέρα διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την ανεπαρκέστατη στελέχωση των νοσοκομείων που οδηγεί σε ανακάτεμα του υπάρχοντος προσωπικού, αποτελεί κακή υπηρεσία στους υγειονομικούς και τους ασθενείς», συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back