Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Λιγότερες αίθουσες για δωρεάν, περισσότερες για επί πληρωμή χειρουργεία

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Λιγότερες αίθουσες για δωρεάν, περισσότερες για επί πληρωμή χειρουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2024, 18:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μισές αίθουσες για τα τακτικά, περισσότερες για τα επί πληρωμή χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καταγγέλλει η ΑΣΥ ΠΓΝΙ με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με απόφασή του στις 19 Ιουλίου, ο προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου αύξησε κατά 50% τον διαθέσιμο αριθμό των αιθουσών για τα επί ιδιωτικά επί πληρωμής χειρουργεία.

Την ίδια στιγμή, από 1 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, ο αριθμός των πρωινών χειρουργικών αιθουσών από 6 καθημερινά και 30 εβδομαδιαία, μειώνεται στις 3 καθημερινά και 15 εβδομαδιαία, ο αριθμός αιθουσών για απογευματινά αυξάνεται από 5 σε 8 εβδομαδιαία. Έτσι η αναλογία 6 προς 1, γίνεται 3 προς 1,5.

«Η πριμοδότηση της ιδιωτικής λειτουργία του ΠΓΝΙ γίνεται απροκάλυπτα σε βάρος της όποιας ‘δημόσιας’ έχει απομείνει. Τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια στιγμή 2 αίθουσες μένουν κλειστές από το 2020 λόγω έλλειψης 20 νοσηλευτών» αναφέρει η ΑΣΥ και προσθέτει ότι δεν υπάρχει καν αυξημένη ζήτηση αιθουσών για απογευματινά χειρουργεία κατακαλόκαιρα, αλλά ότι «η διοίκηση του κ. Δερδεμέζη δημιουργεί τις συνθήκες, για να να αναγκαστούν να το ζητήσουν», χωρίς να υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Η παράταξη διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με τις άδειες και πως «αντιμετωπίζονται» σε ό,τι αφορά τα πρωινά και τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ μεταξύ άλλων κατηγορεί τη ΔΑΚΕ ότι, ως νοσηλευτική διεύθυνση (μέλος της) ξαφνικά «βρήκε» 7 νοσηλευτές για τα χειρουργεία και καταλήγει τονίζοντας:

«Καμία λύση δεν βρίσκεται στην ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του ΠΓΝΙ. Δεν βρίσκεται ούτε στην διόγκωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας», αλλά « στην συνολική αντιπαράθεση με αυτή την στρατηγική, που υπηρετούνε οι συνδικαλιστές και τα κόμματα της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης με αποκλειστικό κίνητρο και σκοπό το κέρδος από το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3