Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διανομείς: «Δεν καίμε αέρα… Καίμε βενζίνη»

Εικόνα του άρθρου Διανομείς: «Δεν καίμε αέρα… Καίμε βενζίνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2022, 17:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το σλόγκαν «Δεν καίμε αέρα… Καίμε βενζίνη», οι διανομείς βγαίνουν στους δρόμους των Ιωαννίνων την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και θα ακολουθήσει μοτοπορεία.

Οι διανομείς ζητούν να υπάρξει άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης των καυσίμων, καθώς το εισόδημά τους έχει μειωθεί σημαντικά λόγω του κόστους της βενζίνης.

«H e-food αδιαφορεί για τις ανάγκες και τα αιτήματα μας. Κάθε ένα πρόβλημα μας απαντάται με το ‘γίνε free lancer’ ή με μια γενικόλογη υπόσχεση πως η εταιρία θα το επιλύσει στο άμεσο μέλλον, ίσα ίσα για να μας καθησυχάσει και εντέλει να μη κάνει τίποτα. H πρόσφατη αύξηση της αποζημίωσης καυσίμου κατά 50% για τον Ιούνιο και Ιούλιο δεν είναι προϊόν της καλής θέλησης της εταιρείας αλλά είναι αποτέλεσμα των πολλών κινητοποιήσεων (6/4, 1/5 κ.α) που έθιγαν αυτό ακριβώς το ζήτημα. Όμως ακόμα και αυτή η νίκη δεν πρέπει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι λύθηκε το πρόβλημα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η επιτροπή αγώνα διανομέων εκτιμά ότι η εταιρία πρέπει να ορίζει το ύψος της αποζημίωσης ανάλογα με την τρέχουσα μέση τιμή των καυσίμων, όπως και να γίνει από την πολιτεία νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, η επιτροπή θέτει και το ζήτημα των εργαζόμενων μερικής απασχόλησης στην e-food, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχτεί επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών. «Τρανό παράδειγμα αποτελεί και η πρόσφατη επιχείρηση εκκαθάρισης όλων των εργαζομένων μερικής απασχόλησης με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος επιλογής ωραρίου. Δεν είναι τετράωροι από επιλογή αλλά γιατί δουλεύουν και αλλού, σπουδάζουν (ή θέλουν να γίνουν οχτάωροι αλλά η εταιρεία αδιαφορεί). Είναι αδύνατο  για έναν 4ωρο εργαζόμενο να μπορεί να συμβαδίζει το πρόγραμμά του και με μια δεύτερη δουλειά (που η πλειοψηφία των 4ωρων συναδέρφων έχει) και έτσι τους εξωθεί είτε στη παραίτηση είτε στην αγαπημένη λύση της εταιρίας για όλα τα προβλήματα, δηλαδή το free lancing» αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back