Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2021, 20:50

Η Πρωτοβουλία ενάντια στα πρόστιμα και στις απαγορεύσεις διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, 6 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη της, Λίνα Νέζου και Χρήστος Μπούτσορας κάλεσαν στη συγκέντρωση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του ποινικού κώδικα, αποφάσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων».

Τόνισαν επίσης ότι είναι μια πάγια εφαρμογή της κυβερνητικές πολιτικής και ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους διώκονται, είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται».

Η πρωτοβουλία ζητάει να διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και δηλώνει την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης διαδηλώσεων, καθώς και της «εκμετάλλευσης της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back