ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

​Αλεξιάδης: Επανεξετάζονται τα πρόστιμα από αποδείξεις

Εικόνα του άρθρου ​Αλεξιάδης: Επανεξετάζονται τα πρόστιμα από αποδείξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2016, 16:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 5 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί τρία κρίσιμα νομοσχέδια ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης. 

«Η εντολή που έχουμε πάρει από τον πρωθυπουργό είναι μέχρι τις 5 Αυγούστου να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για το λαθρεμπόριο καπνικών, για το ‘πλαστικό’ χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». 

Όπως ανάφερε ο κ. Αλεξιάδης η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιστροφής 5% με την χρήση πλαστικού χρήματος στα νησιά. Τέλος, απέκλεισε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά παραδέχθηκε ότι ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να γίνει δέσμευση. 


«Δεν έχει αλλάξει η νομοθεσία από τον Ιανουάριο του 2015. Υπήρχε αυτή η νομοθεσία όλα αυτά τα χρόνια και προβλέπει πως για τα χρέη στο Δημόσιο δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία. Δεν θα ενεργοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη», τόνισε κλείνοντας.



ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Στην ίδια εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα πρόστιμα μετά από ελέγχους για φοροδιαφυγή. «Είχαμε ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο που έφτανε σε επίπεδα υπερβολής, δηλαδή είχε μεγάλα πρόστιμα αλλά μικρή εισπραξιμότητα. Γι' αυτό επανεξετάζουμε το πως αυτά τα έσοδα από τα πρόστιμα θα αυξηθούν. Άμεσα θα έρθει διάταξη που θα κάνει πιο αυστηρά τα πρόστιμα. Στον επιχειρηματία που δεν κόβει αποδείξεις, θέλουμε να του πούμε να συνεννοηθεί με τον λογιστή του γιατί όταν γίνει ο έλεγχος θα πληρώσει περισσότερα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back