Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την «πληρώνουν» κυρίως καφετέριες

Εικόνα του άρθρου Την «πληρώνουν» κυρίως καφετέριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2021, 12:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εδώ και έξι μήνες, από τις 7 Νοεμβρίου 2020 συγκεκριμένα, είναι στη ζωή μας τα πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων (μετακινήσεις και μάσκες).

Συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από τις 7 Νοεμβρίου έχουν επιβληθεί 173.505 πρόστιμα για μετακινήσεις. Το σύνηθες πρόστιμο είναι 300 ευρώ, ωστόσο κατά καιρούς το ποσό έχει αλλάξει.

Επίσης, έχουν καταλογιστεί 49.598 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, οι 47.598 με πρόστιμο 300 ευρώ και οι 2.000 με 150 ευρώ.

Πανελλαδικά δηλαδή έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 14,5 εκατ. ευρώ για μάσκες και άνω των 50 εκατ. ευρώ, για μετακινήσεις.

Στην Ήπειρο, την «πληρώνει» κυρίως η εστίαση. Μόνο μέσα στον Μάρτιο, έχουν επιβληθεί δέκα πρόστιμα σε μπαρ, καφετέριες και ψησταριές, για «εξυπηρέτηση πελατών εντός» ή εκτός καταστήματος. Κατά περίπτωση, επιβάλλονται και αναστολές λειτουργίας.

Αμέσως μετά, έρχονται οι κατ’ οίκον συναθροίσεις. Πέντε φορές έχει επιβάλλει πρόστιμα στα Γιάννενα η αστυνομία τον περασμένο Μάρτιο, σε κάποιες περιπτώσεις προχωρώντας και σε σύλληψη.

Τα κομμωτήρια είναι τα επόμενα στη σειρά με τρία πρόστιμα τον Μάρτιο. Δύο επιβλήθηκαν σε πωλητές λαϊκής για μη επιτρεπόμενα προϊόντα και άλλο ένα σε πλανόδιο.

Όλο τον Μάρτιο, η αστυνομία στην Ήπειρο κατέγραψε 2.831 παραβάσεις μέτρων covid, oι 81 σε καταστήματα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back