Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαμαρτυρία για το «στοπ» στην Κοινωφελή Εργασία

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία για το «στοπ» στην Κοινωφελή Εργασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2022, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας να μη σταματήσουν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Η είδηση προέκυψε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Καψάλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η παύση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα βάλει ταφόπλακα στην όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι Δήμοι στηρίζονται σε αυτά για την κάλυψη των αυξημένων κενών» και ότι «η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων είναι εμφανής και έχει μεγάλο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες και κατ’ επέκταση στους δημότες, ενώ κρίσιμοι τομείς για την λειτουργία των Δήμων υπολειτουργούν, με τις δημοτικές αρχές να προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή ώστε να μην διαταραχτεί η καθημερινότητα των πολιτών και η παροχή υπηρεσιών».

Χαρακτηρίζει «προσωρινή λύση ανάγκης» τα προγράμματα και προειδοποιεί ότι με τη λήξη των συμβάσεων, εντός του πρώτου διμήνου του 2023 , θα δημιουργηθούν τεράστια κενά στις υπηρεσίες.

«Παράλληλα, θα ανακύψει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα καθώς θα πληγούν χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, μεταξύ αυτών και μεγάλος αριθμός δημοτών του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου που αναμένουν τα συγκεκριμένα προγράμματα για να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Το ζήτημα είναι αν ακούει κανείς ...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back