Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Διαγραφές στους ΑΝΕΛ

Εικόνα του άρθρου Διαγραφές στους ΑΝΕΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2019, 15:27
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πρώτη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση «να ολοκληρώσει το έργο της» και ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ και αυτός ότι θα παράχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς πιστεύει στο έργο της.


Η Νέα Δημοκρατία

Για «μαϊμού» διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας πως αν όντως ο Πάνος Καμμένος δεν ήθελε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών να υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. τον Ιούνιο.


Το Κίνημα Αλλαγής

Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ αναφερόμενος στην φράση της Φώφης Γεννηματά περί «Καμμένων των Πρεσπών», εξήγησε πως πρόκειται για όσους θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα υπερψηφίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 


Η συζήτηση

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων ηι συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά αύριο στις 12 το μεσημέρι ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back