Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο διανυκτερεύων Π. Καμμένος και η συνθήκη των Σεβρών

Εικόνα του άρθρου Ο διανυκτερεύων Π. Καμμένος και η συνθήκη των Σεβρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2016, 11:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο φυλάκιο του Μολυβδοσκέπαστου διανυκτέρευσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξελίσσεται πλέον σε τακτικό επισκέπτη της παραμεθορίου, πάντα με το γνωστό μιλιταίρ (και πολύ συζητήσιμο) στυλ του. 

Ο κ. Καμμένος φόρεσε ξανά το στρατιωτικό του τζάκετ και μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη και το διοικητή του Γ’ σώματος στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε το ακριτικό φυλάκιο στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δείξει ότι «είναι παρών», με δύο στόχους: την αίσθηση ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τις όχι θετικά διακείμενες προς αυτόν ενώσεις ενστόλων, της Ηπείρου. 

Εκτός από τα συνήθη γλαφυρά και στρατιωτικοποιημένα του, ο κ. Καμμένος έκανε δηλώσεις σχετικά με τη διπλωματική ένταση με την Αλβανία, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης Ερντογάν. Είπε μεταξύ άλλων: «Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών», σε μια προφανή επιθετική δήλωσή του και συμπλήρωσε δείχνοντας… κατανόηση: «Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».

Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κάνοντας και ένα αρκετά προσωπικό μάθημα ιστορίας: «Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».

Τον κ. Καμμένο συνόδευσε επίσης κλιμάκιο των ΑΝΕΛ από τα Γιάννενα, ενώ είχε και συνομιλίες με αιρετούς του δήμου Πωγωνίου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back