ΕΚΛΟΓΕΣ

Πέτρος Κόκκαλης: «Εμμονή της κυβέρνησης να καταστρέφει τον φυσικό πλούτο»

Εικόνα του άρθρου Πέτρος Κόκκαλης: «Εμμονή της κυβέρνησης να καταστρέφει τον φυσικό πλούτο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2024, 22:24
ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο νομό Ιωαννίνων βρέθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής των Πρασίνων και υποψήφιος, γραμματέας του κόμματος «Κόσμος».

Ο κ. Κόκκαλης πήγε στα Κούρεντα, στην περιοχή όπου έχουν χωροθετηθεί οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και μιλώντας για το θέμα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει δώσει πράσινο φως σε εξορύξεις στην περιοχή της Ηπείρου, οι οποίες επιφέρουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο, τη βιοποικιλότητα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο».

Πρόσθεσε ότι οι περιοχές «υπόκεινται σε υποβάθμιση των γεωργικών και φυσικών εκτάσεων και εκτοπισμό όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα που πλήττεται άμεσα, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη ζωή και τα εισοδήματα των ντόπιων» και τόνισε την αντιδιαστολή, αφενός μεν με την εγχώρια κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, αφετέρου με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε ακόμα ότι «η εμμονή του κ. Μητσοτάκη να οδηγεί τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας στην καταστροφή, ‘βαφτίζοντας’ μάλιστα τις επιλογές του ως ‘ανάπτυξη’, είναι απορίας άξια».

Αντίθετα, μίλησε θετικά για τις επαφές που είχε με φορείς, και για την «χωροθέτησή» τους σε περιβαλλοντικά θέματα, ειδικά σε ό,τι αφορά την ένταξη των Ιωαννίνων στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, αλλά και την εν γένει παρουσία τους.

Στο ΤΕΕ-παράρτημα Ηπείρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιάννη Τσίγκρο και τον Χάρη Μάντζιο, μέλος της Διοικούσας, ενώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συναντήθηκε με την πρύτανη Άννα Μπατιστάτου και τον αντιπρύτανη Ξενοφώντα Μπήτσικα.

«Οι συναντήσεις στα Ιωάννινα σήμερα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, αλλά και με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενός μεγάλου δημόσιου περιφερειακού πανεπιστημίου, αναδεικνύουν την προσήλωση του ‘Κόσμου’ και τη στόχευσή του σε μία πολιτική που ακολουθεί τη γνώση, που προκύπτει από την επιστήμη αλλά και από την εμπειρία των τεχνικών επαγγελμάτων που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της δίκαιης, πράσινης μετάβαση» είπε σχετικά.

Τέλος, το απόγευμα ο κ. Κόκκαλης μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψε με τον Ξενοφώντα Κοντιάδη, στο Θυμωμένο Πορτραίτο.

Το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται. Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα» ήταν το «έδαφος» για να μιλήσει ο κ. Κόκκαλης για τη γνωριμία του με τον κ. Κοντιάδη, καθηγητή στο Πάντειο, αλλά και τη σχέση των παππούδων τους, χειρούργων γιατρών και των δύο. Μέχρι την κατάρρευση του μετώπου, το 1940, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Ξενοφών Κοντιάδης ήταν στρατιωτικοί γιατροί. Ο Κοντιάδης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού των Ιωαννίνων.

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε επίσης για την κατάσταση στην ΕΕ, την άνοδο της ακροδεξιάς και την επιρροή που έχει αυτή στις κλιματικές πολιτικές, καθώς και για την ελληνική πολιτική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εκλογές.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back