ΕΛΛΑΔΑ

Διάγγελμα «εξόδου» την Τρίτη στις 18.00

Εικόνα του άρθρου Διάγγελμα «εξόδου» την Τρίτη στις 18.00
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2020, 18:07
ΕΛΛΑΔΑ

Τα στάδια εξόδου από την καραντίνα έχουν καταληχθεί όπως φαίνεται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα ανακοινώσει αύριο Τρίτη στις 18.00, με διάγγελμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα γίνουν τα εξής:

  • Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά - και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους - οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.
  • Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.
  • Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά δωδεκάμηνης διάρκειας και - αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών - και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back