Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ζίτσας: Ευχαριστίες για την αγιοποίηση του Ιερεμία Α’

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Ευχαριστίες για την αγιοποίηση του Ιερεμία Α’
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2023, 19:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 10 Ιανουαρίου η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την κατάταξη του Πατριάρχη Ιερεμία A’ στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όρισε δε η  μνήμη του να τιμάται στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Πατριάρχης Ιερεμίας Α’, που έδρασε το α’ μισό του 16ου αιώνα, καταγόταν από τη Ζίτσα.

Ευχαριστίες προς τον οικουμενικό πατριάρχη για την αγιοποίηση του Πατριάρχη Ιερεμία Α’ εκφράζουν τόσο ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος όσο και ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ο μητροπολίτης ανακοινώνει μάλιστα ότι την προσεχή Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, θα τελεστεί στη Μητρόπολη Ιωαννίνων πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία για τον πρώτο εορτασμό της μνήμης του Πατριάρχη Ιερεμία Α.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον οικουμενικό πατριάρχη, ο κ. Πλιάκος κάνει λόγο για «χαρά και ικανοποίηση καθώς η Ζίτσα αποτελεί τον γενέθλιο τόπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιερεμία Α’». Και προσθέτει: «Μεταφέροντας δε τα συναισθήματα της πλειοψηφίας των δημοτών και του χριστεπώνυμου πλήθους του Δήμου Ζίτσας σας δηλώνω πως αποτελεί για όλους εμάς ιδιαίτερη τιμή η αναγνώρισή του ως Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back