Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζαγορίου: Λάθη στα όρια των κοινοτήτων

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζαγορίου: Λάθη στα όρια των κοινοτήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2019, 13:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζαγορίου έρχεται να ζητήσει την άμεση διόρθωση λαθών στα όρια κοινοτήτων κατά την εφαρμογή του κτηματολογίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σε επιστολή του δημάρχου Βασίλη Σπύρου προς την κοινοπραξία «Σχεδιασμός Α.Ε.-Ι. Ψαρράς» αλλά και στο «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.», τα διοικητικά όρια των τοπικών κοινοτήτων έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα στο σύστημα που εφαρμόζει η εταιρία, ενώ εμφανίζονται στην ορθή θέση στον εποπτικό χάρτη κτηματογράφησης.

Η λάθος καταχώρηση αφορά πολλές τοπικές κοινότητες, όπως: Δεματίου, Ιτέας, Καρυών, Καβαλλαρίου, Τριστένου, Γρεβενιτίου, Ασπραγγέλων, Δικορύφου κ.ά.

Ένα ακόμη λάθος που δεν διορθώθηκε αφορά την Τοπική Κοινότητα Καρυών. Αυτή αναγράφεται ως Τοπική Κοινότητα Καρυών (Ασφάκας), η οποία όμως βρίσκεται στον Δήμο Ζίτσας και μετονομάστηκε σε Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης.

«Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να μην μπορούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους, αφού καλούνται να καταβάλλουν πρόσθετα παράβολα για ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια τοπική κοινότητα, αλλά εμφανίζονται λανθασμένα σε άλλη τοπική κοινότητα. Επίσης, ο Δήμος δεν μπορεί να δηλώσει δημοτικά ακίνητα των τοπικών κοινοτήτων, αφού αυτά εμφανίζονται στα διοικητικά όρια άλλων τοπικών κοινοτήτων από αυτές που πραγματικά ανήκουν» τονίζεται στην επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back