Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας: «Λύση όπως έγινε στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ηγουμενίτσας: «Λύση όπως έγινε στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2021, 23:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την επίλυση του ζητήματος όσων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε κρίσιμες δημοτικές δομές, όπως στους παιδικούς σταθμούς, στα κοινωνικά παντοπωλεία-φαρμακεία κ.λπ., ζητά από την κυβέρνηση το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά να δοθεί λύση και γι αυτούς τους εργαζόμενους όπως δόθηκε με όσους εργάζονται στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Λώλου υπογραμμίζει αυτή την (κατά πλειοψηφία) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης που αφορούν το θέμα της δικαστικής προσφυγής κατά του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ΠΑΚΠΠΟ (Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός) του Δήμου Ηγουμενίτσας από εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει υπέρμαχος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Ωστόσο σεβόμενη τους πολίτες, την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, την ίση αντιμετώπιση του συνόλου των συμβασιούχων, την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την κείμενη νομοθεσία, προκρίνει ως μόνη βιώσιμη λύση, εκείνη που δόθηκε μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζομένους στα ΚΕΠ και τους εργαζομένους στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’. Αποτελεί την μόνη λύση και οφείλει το κεντρικό κράτος να τη δώσει, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το μισθολογικό κόστος…» τονίζει.

Η δημοτική αρχή κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «εκμεταλλεύεται την αγωνία των εργαζομένων» και ότι «λαϊκίζει». Παράλληλα, κάνει λόγο για «συντεταγμένη προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων και ωφελούμενων με παραφιλολογία για κλείσιμο παιδικών σταθμών, τη στιγμή δε που η παρούσα Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση, ίδρυσε  Βρεφονηπιακούς σταθμούς, άνοιξε παιδικούς σταθμούς που είχαν κλείσει, επέκτεινε δομές, όπως τα ΚΔΑΠ και δημιούργησε νέες, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ.».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back