Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 8-12-2020, 20:16
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος ζητά από τα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας. Σε ψήφισμά του, περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί ως συνέπεια των μέτρων κατά της πανδημίας. «Η μείωση της ζήτησης, ο περιορισμός των εξαγωγών και η έλλειψη εργατικών χεριών (το κλείσιμο του τελωνείου Μαυροματίου εμπόδισε την ελεγχόμενη είσοδο εργατών γης) διαμόρφωσαν ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον» τονίζεται.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει λόγο για 50.000 τόνους των εσπεριδοειδών που «φεύγουν» σε εξευτελιστικές τιμές (τιμή πώλησης 0,20 λεπτά/ κόστος παραγωγής 0.18 λεπτά ανά κιλό), για το κρέας των αμνοεριφίων που βρίσκεται στα αζήτητα και για το γάλα των αιγοπροβάτων που παραμένει καθηλωμένο, για τα ψάρια που πωλούνται σε τιμές κόστους (τσιπούρα) ή κάτω του κόστους (λαβράκι) και για ελιές που κινδυνεύουν να μείνουν στα δέντρα.

Τα αιτήματα προς τα υπουργεία, είναι συγκεκριμένα: έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς, «πάγωμα» όλων των δόσεων των δανείων, «πάγωμα» των δόσεων στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και μείωση του κόστους παραγωγής.

«Είναι ζήτημα επιβίωσης. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα γιατί αυτό είναι κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά επιβεβλημένο και εθνικά αναγκαίο» καταλήγει στο ψήφισμά του ο Δήμος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα