Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοπρατούνται οι 11 «Γωνιές Ανακύκλωσης»

Εικόνα του άρθρου Δημοπρατούνται οι 11 «Γωνιές Ανακύκλωσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2022, 18:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημοπράτηση του έργου «Γωνιές Ανακύκλωσης» πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στο πρόγραμμα εντάχθηκε αρκετό καιρό πριν, τον Ιανουάριο του 2022.

Οι «Γωνιές Ανακύκλωσης», με ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα λειτουργίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα είναι 5 υπόγειες και 6 υπέργειες. Οι γωνιές ανακύκλωσης αποτελούν ενιαία συστήματα πολλαπλών κάδων, 4 ή 6 θέσεων απόρριψης, στις οποίες οι πολίτες προσκομίζουν και απορρίπτουν χωριστά συλλεγέντα απόβλητα. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα οδηγεί τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα αποθηκεύονται προσωρινά. «Με την εγκατάσταση και λειτουργία θα επέλθει μείωση των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και κατ’ επέκταση μείωση του κόστους διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δίκτυο των γωνιών ανακύκλωσης είναι μικρής δυναμικότητας πάντως. Εκτιμάται ότι ετησίως στον Δήμο Ιωαννιτών θα συγκεντρώνονται 535 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών -10,3 τόνοι εβδομαδιαίως.

Εκτός από τη δημιουργία των «γωνιών» ανακύκλωσης, μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» θα χρηματοδοτηθεί και η αγορά δύο απορριμματοφόρων ανακύκλωσης.

Τέλος, ο Δήμος προσδοκά ότι οι γωνιές ανακύκλωσης «θα αποτελέσουν πόλους βιωματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πολίτες αλλά και για τους μαθητές που θα μπορούν να τις επισκέπτονται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back