Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμαρχος-δάσκαλοι: Πολλά ανοιχτά ζητήματα

Εικόνα του άρθρου Δήμαρχος-δάσκαλοι: Πολλά ανοιχτά ζητήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2022, 15:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος, για διάφορα ζητήματα.

«Οι απαντήσεις του δημάρχου, σαφώς, δεν μας άφησαν ικανοποιημένους σε πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν. Ο Σύλλογος μας δεν εφησυχάζει και θα προχωρήσει και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε  να υπάρξει λύση στο στεγαστικό των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους τους αρμόδιους φορείς» τονίζει μεταξύ άλλων ο σύλλογος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΕΝΙ, η διοίκηση έθεσε τα εξής ζητήματα:

  • Χρονοδιάγραμμα στέγασης 1ου Νηπιαγωγείου, ΣΑΠ και 34ο Νηπιαγωγείου (Παλιούς φούρνους)
  • Στέγαση 19ου Νηπιαγωγείου, 15ου Νηπιαγωγείου και Νηπιαγωγείου Κουτσελιού.
  • Η  ανέγερση διδακτηρίου για τη στέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου σε υπάρχον  οικόπεδο που θα έλυνε το συνολικά το ζήτημα της συμφόρησης των  νηπιαγωγείων της περιοχής.
  • Στέγαση του Δημ. Σχολείου Κατσικάς σε νέο κτίριο.
  • Ανέγερση νέου διδακτηρίου στην περιοχή της Νέας Ζωής που θα αποσυμφορούσε  το 10ο Δημ. Σχολείο και το 3ο Δημ. Σχολείο Μαρμάρων.
  • Επίσπευση  των διαδικασιών για την παράδοση αίθουσας διδασκαλίας στο 4ο Δημ.  Σχολείο Ανατολής (αίθουσα χημείου της παλιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας που  μετά και τις ενέργειες του Συλλόγου μας αποφασίστηκε στο Δημοτικό  Συμβούλιο, να δοθεί στο  Δημοτικό Σχολείο).
  • Μετεγκατάσταση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο από το συγκρότημα της Ακαδημίας.
  • Ζητήθηκε  να γίνει από το Δήμο αξιοποίηση κάθε οικοπέδου ή κτιρίου που μπορεί να  χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία νέων διδακτηρίων στην πρωτοβάθμια  εκπαίδευση.
  • Τέλος να υπάρχει προγραμματισμός και μέριμνα από την  πλευρά της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων  του Δήμου  ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Ελισάφ απάντησε τα εξής:

  • Λόγω περιπλοκότητας ιδιοκτησιακών ζητημάτων και έλλειψης πόρων, η  ανέγερση νέων κτιρίων καθίσταται δύσκολη και προτιμήθηκε (από τη  Δημοτική Αρχή) ως λύση του ζητήματος ο σχεδιασμός για τη συντήρηση των  υπαρχόντων υποδομών. Μάλιστα πρότεινε μαθητές και νήπια που δεν «χωρούν»  σε σχολεία του Δήμου, να μεταφέρονται σε κλειστά σχολεία της περιοχής, «θεωρώντας αυτή τη λύση ως απόλυτα.. ρεαλιστική !!!» όπως αναφέρει ο σύλλογος
  • Θα τρέξει  πρόγραμμα 4 εκ. ευρώ για τη συντήρηση κτιρίων σε Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως ανέφερε υπάρχει μελέτη,  την οποία μας  προέτρεψε  να αναζητήσουμε στη Τ.Υ. του Δήμου, ώστε να δούμε την  οριστική κατανομή των χρημάτων στην Πρωτοβάθμια.
  • Σχετικά με την  μετεγκατάσταση των Πειραματικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο, είπε ότι αυτό  εξαρτάται από τον  αντίστοιχο σχεδιασμό  που είναι ενταγμένος στο  πρόγραμμα «Τρίτσης».
  • Για το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού, μας απάντησε   ότι το οικόπεδο που προορίζεται για τη στέγασή του και εφάπτεται με το  Δημοτικό Σχολείο, είναι εκτός σχεδίου πόλης
  • Αναφορικά με το 34ο  Νηπιαγωγείο (Παλαιούς Φούρνους), το 1ο Νηπιαγωγείο και το ΣΑΠ, μας  ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν μετά την ολοκλήρωση των  τελευταίων  εργασιών από τον Σεπτέμβριο.
  • Σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου  διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, ειπώθηκε  ότι  δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη (πέρα από την οριοθέτηση του οικοπέδου) καθώς  αναμένεται  σχετική μελέτη  από την ΚΤΥΠ.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Μετεγκατάσταση των πειραματικών σχολείων στο πανεπιστήμιο? Έχει χώρους για παιδάκια το πανεπιστήμιο?? Την απόσταση τη σκέφτηκε κανείς, δύο φορές την ημέρα ? Ή ζητάμε δέκα για να πετύχουμε τα δύο? Είναι και αυτό μια σκέψη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back