ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τρίτος μήνας, με κενά στα σχολεία»

Εικόνα του άρθρου «Τρίτος μήνας, με κενά στα σχολεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2023, 07:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σήμερα Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, στις 13.30, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ιωαννίνων καλεί σε διαμαρτυρία στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, στο Γυαλί Καφενέ, με αφορμή τις ελλείψεις σε προσωπικό, στα σχολεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕΝΙ, τον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία πρωτοβάθμιας στα Γιάννενα υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στην Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή.

Τμήματα ολοήμερων είναι σε αναστολή για να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί στο πρωινό πρόγραμμα, δεν λειτουργούν τμήματα ένταξης, δεν έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης για μαθητές που χρήζουν υποστήριξης, σύμφωνα με τις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών, είναι μερικά από τα ζητήματα που περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί και απέχουν αρκετά από την εικόνα «ομαλής λειτουργίας» που συνθέτει το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ΣΕΠΕΝΙ επισημαίνει φέτος τα προβλήματα. «Για ακόμη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε την επιτακτική ανάγκη άμεσης πραγματοποίησης όλων των απαραίτητων προσλήψεων εκπαιδευτικών (όλων των ειδικοτήτων ΠΕ που υπηρετούν στην Α/θμια Εκπαίδευση) ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ισότιμες συνθήκες εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές», τονίζει, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back