Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήλωση Χρ. Μαντά για την Κεντρική Επιτροπή

Εικόνα του άρθρου Δήλωση Χρ. Μαντά για την Κεντρική Επιτροπή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2022, 14:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εκλογή μελών από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατάφεραν να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση αρκετούς ανθρώπους, να προκαλέσουν πολλά ερωτηματικά και σενάρια όπως και να δημιουργήσουν ένα κλίμα αναξιοπιστίας.

Ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε αποδέκτης ποικίλου σχολιασμού, είναι ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, καθώς, σύμφωνα με την έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), είναι αυτός που εκλέγεται αντί του Γιώργου Ζάψα, ο οποίος κατέθεσε ένσταση.

Ο κ. Μαντάς προχώρησε χτες σε μια δημόσια γραπτή δήλωση, αναγνωρίζοντας και ο ίδιος ότι το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης έχει διαταραχθεί και αρνούμενος τα περί «παρεμβάσεων» που του αποδίδονται. «Τίποτε άλλο δεν υπήρξε από αυτά που κατασκευάζουν για παρεμβάσεις κ.λπ. Ποτέ στη ζωή μου δεν θα το επιχειρούσα και το έχω επανειλημμένα αποδείξει» τονίζει.

Αποδίδει δε όλο το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, στη μη τήρηση του κανονισμού από την ΚΕΦΕ όσον αφορούσε την ανακήρυξη όσων εκπροσωπούν τη διεύρυνση.

«Σε όλη μου την διαδρομή στην Αριστερά είχα και έχω πάντα στην σκέψη μου τη συντεταγμένη, δημοκρατική, συλλογική μας λειτουργία και τον αγώνα για έναν κόσμο δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας» αναφέρει. Προσθέτει δε ότι με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων, έστειλε επιστολή στην ΚΕΦΕ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει επίσημα προς όλες τις οργανώσεις της Ηπείρου, τον τρόπο που εφάρμοσε τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου σε σχέση με τον κανονισμό εκλογής στην περίπτωση της Ηπείρου, «προκειμένου να επικρατήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθώς η σταυροδοσία και η τελική διαμόρφωση δημιουργούν πράγματι ερωτηματικά».

Επισημαίνει ότι αναμένει τις επίσημες απαντήσεις της ΚΕΦΕ, προσθέτοντας ότι «όλες και όλοι που συμμετείχαμε, τουλάχιστον στην Ήπειρο, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια του κόμματός μας, δεν γνωρίζαμε όταν ψηφίζαμε, με επίσημο τρόπο, ποιοι από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν την διεύρυνση, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν από την ΚΕΦΕ όπως προέβλεπε ο κανονισμός».

Κλείνει τη δήλωσή του λέγοντας: «Η ΚΕΦΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που εκλέγονται από την Ήπειρο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα - αριθμός ψήφων- και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τέλος θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω με πείσμα και με πάθος να αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στον χώρο που συμμετέχω ανιδιοτελώς και ο οποίος με τίμησε απλόχερα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3