Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Ζάψας: Ζητάει την «αποκατάσταση του λάθους»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: Ζητάει την «αποκατάσταση του λάθους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2022, 16:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένσταση στην αρμόδια επιτροπή κατά των αποτελεσμάτων ανακήρυξης των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε ο Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών».

Ο κ. Ζάψας έμεινε εκτός της νέας Κεντρικής Επιτροπής παρότι έχει περισσότερους σταυρούς από τον Χρήστο Μαντά, ο οποίος εκλέγεται. Κι αυτό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ…. κατέταξε τον κ. Ζάψα στην «Προοδευτική Συμμαχία» όπου ισχύει ποσόστωση 20%.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ζάψας ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε ποτέ να μπει στην ποσόστωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας». «Αισθάνομαι πολύ παλιός για να μπω σε μια τέτοια διαδικασία» είπε και ξεκαθάρισε ότι αναμένει «την αποκατάσταση του λάθους και τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε στα αρμόδια όργανα του κόμματος και αφού λυθεί το όλο ζήτημα».

«Η διαδρομή μου είναι γνωστή και δεν θα συμμετέχω στον διάλογο για κομματικούς στρατούς, τάσεις και κολλητούς. Αλλά θα υποστηρίξω ένα δημοκρατικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία δίπλα στα προβλήματα των πολιτών απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές όπως έκανα μέχρι σήμερα και στην αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ από 25ετίας» τόνισε.

Ανέφερε δε ότι έλαβε 226 ψήφους, κι όχι 225 όπως ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, «αλλά παραδόξως η ΚΕΦΕ δεν με συμπεριέλαβε στους εκλεγμένους πέντε άνδρες για άγνωστο λόγο, παρά το γεγονός ότι έχω 11 ψήφους παραπάνω από τον σύντροφο Χρήστο Μαντά και 150 ψήφους παραπάνω από τον σύντροφο Αθανάσιο Οικονόμου». O κ. Ζάψας έχει λάβει ενημέρωση από την οργάνωση Θεσπρωτίας ότι έχει πάρει 40 και όχι 39 ψήφους, οπότε ζητάει επίσημη επανακαταμέτρηση. Στην ένστασή του επισημαίνει, ζητώντας την αποκατάσταση του λάθους, ότι «σε όλες τις εκδοχές των ποσοστώσεων» εκλέγεται.

Η εκτίμηση που κατέθεσε δε, ήταν ότι το «λάθος θα διορθωθεί».

Ενδιαφέρον έχει ότι, όπως είπε ο κ. Ζάψας, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση από το κόμμα, κεντρικά, για το σκεπτικό της εκλογής-κατανομής, παρά μόνο το αποτέλεσμα για τα μέλη της ΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back