ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΥΑΙ, νέο κεφάλαιο

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ, νέο κεφάλαιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2019, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με το θέμα της ΔΕΥΑΙ ασχολήθηκε για άλλη μια φορά η παράταξη «Γιάννενα τώρα» σε συνέντευξη Τύπου, ξεφεύγοντας από τη μονοθεματικότητα, με την αναφορά στον βιολογικό καθαρισμό.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Μπαρτζώκας και Δημήτρης Πάνου αναφέρθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη στη ΔΕΥΑΙ και το βιολογικό καθαρισμό. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΙ δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο, σε σχέση με παλιότερες δηλώσεις της επιχείρησης. Ο κ. Μπαρτζώκας είπε μεν ότι «έχουν γίνει θετικά βήματα», αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα όπως η τιμολογιακή πολιτική και το ακριβό νερό στα Γιάννενα, οι διαφορετικές κλίμακες χρέωσης που δημιουργούν ανισότητες, οι απώλειες νερού κ.α.

Πιο ήπιος, σε σχέση με παλιότερες δηλώσεις ήταν για τις μετρήσεις ποιότητας, λέγοντας ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ διαβεβαίωσε ότι αυτές γίνονται, αλλά πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να βλέπουμε κιόλας τα νούμερα στο ακριβοπληρωμένο site».

Ο κ. Πάνου από την πλευρά του αναφέρθηκε στην κατάσταση στον βιολογικό, περιγράφοντάς τη με μελανά χρώματα. «Η εικόνα έχει χειροτερέψει από το 2014, οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες» τόνισε και πρόσθεσε για τη λυματολάσπη, ότι η συμβασιοποίηση του έργου μεταφοράς καθυστέρησε πολύ και διερωτήθηκε, γιατί δεν αναλαμβάνει η ΔΕΥΑΙ το έργο της διαχείρισης, ώστε να εξοικονομήσει χρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back