Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΥΑΙ: Αν θέλετε, μην πληρώνετε το «έναντι»

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ: Αν θέλετε, μην πληρώνετε το «έναντι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2022, 15:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΕΥΑΙ συνεχίζει να διευκρινίζει ζητήματα που προκύπτουν από τις αναδρομικές χρεώσεις, σε καταναλωτές διαφόρων περιοχών του Δήμου Ιωαννιτών, που έρχονται τώρα αυξημένες, καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά, αυτή είναι ευθύνη της ΔΕΥΑΙ που τη βαραίνει διαχρονικά και ειδικά τώρα που δεν παίρνει και… βραβείο στις υπηρεσίες της.

Ο πρόεδρός της Άρης Μπαρτζώκας λοιπόν, ενημερώνει (πάντα από τον προσωπικό του λογαριασμό email…) ότι οι καταμετρήσεις γίνονται ανά τετράμηνο και οι λογαριασμοί έρχονται ανά δίμηνο.

Τον Μάιο η επιχείρηση έστειλε αυξημένους λογαριασμούς έναντι, αλλά όπως τονίζει ο κ. Μπαρτζώκας «το ποσό αυτό είναι ‘πλασματικό’, αφού βασίζεται στον προηγούμενο λογαριασμό και θα διορθωθεί στον επόμενο, τον ‘εκκαθαριστικό’», όπως συμβαίνει συνήθως δηλαδή με τους έναντι και εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Η διαφορά είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ συστήνει στους καταναλωτές να… μην εξοφλήσουν τον έναντι, εάν το θέλουν (και να πάνε κατευθείαν στον επόμενο), χωρίς να χάσουν την «έκπτωση συνέπειας».

Κλείνει δε  λέγοντας ότι «το πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί στους μελλοντικούς λογαριασμούς αφού πλέον οι καταμετρήσεις γίνονται συστηματικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back