ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΕΥΑ: «Μη διαχειρίσιμο πρόβλημα το κόστος»

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑ: «Μη διαχειρίσιμο πρόβλημα το κόστος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2022, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση ΔΕΥΑ της χώρας δια του προέδρου της Γιώργη Μαρινάκη στέλνει νέα επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, όπου τονίζει ξανά ότι «η αύξηση του ενεργειακού κόστους αποτελεί πλέον για τις Δ.Ε.Υ.Α. ένα μη διαχειρίσιμο πρόβλημα».

Στην επιστολή, την οποία διαβιβάζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας (με το συνηθισμένο τρόπο, από το προσωπικό του πανεπιστημιακό email), αναφέρεται ότι το ενεργειακό κόστος είναι το 40% του κόστους των ΔΕΥΑ και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα τίθεται υπόψη του υπουργείου. «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμιά απάντηση» τονίζει και συμπληρώνει ότι εκκρεμεί μια συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα για να συζητηθεί το θέμα, με βάση τις πρόσφατες εξαγγελίες για επιδότηση από τον Ιανουάριο του 2022 κατά 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής, «λύση που θεωρούμε ανεπαρκή και δυσανάλογη με το μέγεθος του προβλήματος», όπως αναφέρει.

Ο κ. Μαρινάκης συμπληρώνει ότι έχει συγκροτηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μεικτή επιτροπή ΚΕΔΕ-ΥΠΕΣ-Υπουργείου Οικονομικών για το ενεργειακό πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς όμως τις ΔΕΥΑ

«Η θεσμική απουσία της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. μάς εξέπληξε διότι οι Δ.Ε.Υ.Α. πλήττονται περισσότερο από όλους τους φορείς της Τ.Α. από την αύξηση του ενεργειακού τους κόστους διότι  οι εγκαταστάσεις τους είναι πολύ ενεργοβόρες» συμπληρώνει και καταλήγει» ζητώντας να συμμετάσχει στην επιτροπή η ΕΔΕΥΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back