Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν λειτουργούσε αλλά το φτιάξαμε (σήμερα)...

Εικόνα του άρθρου Δεν λειτουργούσε αλλά το φτιάξαμε (σήμερα)...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2020, 18:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «έξυπνο» μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς δεν λειτουργούσε λόγω ενός τεχνικού ζητήματος, με τον ανάδοχο να κάνει σήμερα τις απαραίτητες διορθώσεις…

Αυτά προκύπτουν από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία επί της ουσίας έρχεται να απαντήσει στην καταγγελία που έκανε χτες η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου.

Το εν λόγω μηχάνημα λοιπόν αγοράστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, έναντι 9.000 ευρώ, για τον έλεγχο των προερχόμενων από την Αλβανία πολιτών. Η περιφερειακή αρχή αναφέρει ότι είχε συμφωνηθεί την επίβλεψη της λειτουργίας του μηχανήματος να την έχει το εκεί (μεθοριακό σταθμό) υπηρετούν προσωπικό.

Το σύστημα, όπως αναφέρει, λειτούργησε κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την πτώση της θερμοκρασίας, προέκυψε τεχνικό ζήτημα που απαιτούσε ρύθμιση του θαλάμου ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία εντός αυτού.

Για τη δυσλειτουργία του συστήματος, «μετά την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης, ειδοποιήθηκε ο ανάδοχος ο οποίος προέβη σήμερα στις αναγκαίες ρυθμίσεις» όπως σημειώνεται.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι έχει προμηθευτεί τα υλικά που απαιτούνται για τον έλεγχο και απολύμανση όσων διέρχονται από τη συνοριακή διάβαση.

«Η υπευθυνότητα με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη και δεν απαιτεί ‘εξ αποστάσεως πιστοποίηση’» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back