ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν φτιάχτηκε κάποιο φιλεργατικό μέτωπο»

Εικόνα του άρθρου «Δεν φτιάχτηκε κάποιο φιλεργατικό μέτωπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2019, 19:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση, η οποία τάχθηκε κατά της εκχώρησης της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη, στο δημοτικό συμβούλιο, σημειώνει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση:  

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κέρδισαν μια καθοριστική μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτρέποντας ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι μια νίκη που πρέπει να ειδωθεί στο σωστό της μέγεθος, καθώς για να επιτευχθεί έπρεπε να συγκρουστούν τα συμφέροντα και οι αντιθέσεις των καθεστωτικών παρατάξεων. Εν μέσω ενός τέτοιου σκηνικού, με την όψιμη ευαισθησία της πρώην δημοτικής αρχής, τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που οδήγησαν την παράταξη Ιωάννινα-2023 στην καταψήφιση, δεν σημαίνει ότι φτιάχτηκε κάποιο φιλεργατικό μέτωπο», σημειώνει.

Προσθέτει επίσης ότι  «ο δήμαρχος λοιπόν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει ‘ιδεοληψίες’ για το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, αλλά η προτίμησή του στον δεύτερο είναι ολοφάνερη» και καταλήγει: «Το πρόσφατο παράδειγμα διαχείρισης σκουπιδιών στα Γιάννενα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από ιδιώτες είναι κακό. Κρύβει άσχημες συνθήκες εργασίας που γίνονται ακόμα χειρότερες από τους κακούς μισθούς και τις καθυστερήσεις πληρωμών, τις απολύσεις κ.ο.κ».

Αφήνει αιχμές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζεται την ευθύνη του νόμου Κλεισθένη που τον ζήσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με το μικρό πραξικόπημα που επιχείρησε η Δημοτική Αρχή, εκμεταλλευόμενη διάταξη του συγκεκριμένου νόμου».

Καταλήγει λέγοντας ότι «θέλουμε, πρέπει και μπορούμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή, στηρίζοντας τους εργαζόμενους/ες που κάνουν αυτή την πολύ δύσκολη δουλειά και ζητώντας υπηρεσίες που δεν θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο οικονομικά τους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back