ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν αποκλείονται «μέτρα Κοζάνης»

Εικόνα του άρθρου Δεν αποκλείονται «μέτρα Κοζάνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2020, 19:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ δεν είναι ικανοποιημένος από την επικρατούσα κατάσταση, στα πανδημικά και σε σημερινές (Παρασκευή) δηλώσεις του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κοζάνη είναι κοντά τόσο γεωγραφικά, όσο και από την άποψη μέτρων.

Είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις:

«Αν με ρωτάτε αν θα εφαρμοστούν μέτρα όπως την Κοζάνη, δεν μπορώ να το αποκλείσω, νομίζω είμαστε πολύ κοντά».

Υπενθυμίζεται ότι ο γειτονικός νομός είναι σε «κατάσταση 4» από σήμερα, με κλειστή εστίαση, απαγόρευση εκδηλώσεων, περιορισμό μετακινήσεων κ.λπ. Κάποια από αυτά τα μέτρα ισχύουν ήδη, τμηματικά, στο νομό Ιωαννίνων.

«Δεν πάμε καλά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και δύο βδομάδες παραμένει πολύ υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων» είπε.

Επικαλέστηκε επίσης ανεπίσημα στοιχεία για τους εν εξελίξει ελέγχους, για να προσθέτει ότι «ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας είναι θετικοί και φαντάζομαι ότι η πλειοψηφία, είναι ασυμπτωματικοί». Είπε ακόμα ότι «το ποσοστό αυτό δημιουργεί μια εύλογη ανησυχία ότι ο ιός έχει διασπαρεί πολύ» διευκρινίζοντας ξανά ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία.

«Το πιο ανησυχητικό κατά την άποψή μου είναι το Γηροκομείο με περισσότερα από 10 περιστατικά» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι νοσούν ήπια, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε».

Πρόσθεσε τέλος το εξής:

«Είμαστε στην ύστατη ώρα. Κανένα μέτρο δεν θα αποδώσει χωρίς αυστηρή τήρηση των μέτρων. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο δήμαρχος, αποδίδοντας ξανά τα εύσημα στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μην εξαντληθούν οι δυνατότητές του στις κρίσιμες μέρες που περνάει ο νομός». 


(φωτό αρχείου)


ΣΧΟΛΙΑ
ολγα σκαμνέλου
Για να μας ανακοινώσει τα δυσάρεστα έρχεται αύριο ο Χαρδαλιας;
Μπεζεβέγκης Νίκος
Αν δεν πεθάνουμε από τον κορονοιό, θα πεθάνουμε σίγουρα από τα σκουπίδια... Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας άραγε σήμερα (17-10-2020), θα πάρει θέση για τις εστίες μόλυνσης των σκουπιδιών;;;;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back