ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ

Εικόνα του άρθρου Στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2023, 10:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ τίμησε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων σε ειδική συνεδρίαση που έγινε χτες, 15 Νοεμβρίου.

Παρούσες ήταν οι αρχές της πόλης καθώς και η σύζυγος του εκλιπόντα δημάρχου, Κλεοπάτρα Χατζηγιάννη- Ελισάφ.

Για τον Μωυσή Ελισάφ μίλησαν όλοι και όλες. Η πρόεδρος του σώματος Ελένη Ακονίδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μας δίδαξε ότι τα οράματα είναι πάντα μπροστά μας ως εφικτοί στόχοι», ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου είπε μεταξύ άλλων:

«Έλεγε πως η οφειλή των δασκάλων να υπάρχουν ως παραδείγματα αρετής, έτσι ώστε να καταστήσουν διδάξιμη την αρετή. Είχε ως πεποίθηση ότι μία παράταξη που διεκδικεί το ύψιστο αξίωμα να αντιπροσωπεύει τους δημότες, δεν είναι ανεκτό να αποτελεί μηχανισμό για την κατάληψη της εξουσίας».

Συμπλήρωσε δε ότι στη θητεία του «πρόλαβε να καταθέσει το στίγμα της παρουσίας του και στη διαχείριση των κοινών , όπως υψηλόβαθμα την κατέθεσε και ως γιατρός, ως δάσκαλος, αλλά και ως πνευματικός άνθρωπος: Άλλαξε με επιμονή, όραμα, αλλά και τόλμη την εικόνα της πόλης και μέσα, αλλά και έξω».

Εκ μέρους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» ο Στέφανος Ζούμπας σημείωσε ότι το έργο του Μωυσή Ελισάφ ήταν τεράστιο, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον αυτοδιοικητικό τομέα.

Η Τατιάνα Καλογιάννη (Ιωάννινα_2023) τόνισε πως «κατά τη θητεία του ως δήμαρχος αγωνίστηκε για τη δρομολόγηση κρίσιμων θεμάτων της πόλης και η ιστορία θα τον κατατάξει εκεί που πραγματικά του αξίζει. Εμείς θα τον θυμόμαστε με αγάπη».

Ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη συνεδρίαση στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ. Όπως είπε «ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και με επιθυμία να προσφέρει στην πόλη».

Η Όλυ Τσουμάνη ανέφερε ότι η συμβολή του στην ιατρική επιστήμη ήταν μεγάλη όπως και στην αυτοδιοίκηση. «Ως δήμαρχος και ως πολιτικός αντίπαλος ήταν σκληρός. Σκληρός αλλά πεντακάθαρος», σημείωσε.

«Ήταν ένα ευρύ πνεύμα, μία σπουδαία προσωπικότητα στον ακαδημαϊκό χώρο και στην αυτοδιοίκηση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Χρήστος Πατσούρας.

Εμβληματική μορφή της ιατρικής, της αυτοδιοίκησης και της πόλης, χαρακτήρισε τον Μωυσή Ελισάφ ο Νίκος Γκόντας (Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία), σημειώνοντας ότι «το όνομά του θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πόλης».

Ο Άρης Μπαρτζώκας (Γιάννενα Τώρα) είπε ότι «ήταν ευγενής και διεκδικητικός για την πόλη».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Ο κ. Παπαγεωργίου απένειμε τιμητική πλακέτα στην σύζυγο του Μωυσή Ελισάφ και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από την διαδρομή του εκλιπόντα δημάρχου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back