ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν ανήκουν όλα τα πράγματα στο υπουργείο Παιδείας»

Εικόνα του άρθρου «Δεν ανήκουν όλα τα πράγματα στο υπουργείο Παιδείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2022, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου να «σταματήσει το ‘πλιάτσικο’» στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς, τα προγράμματα της οποίας έχουν πια συγχωνευτεί με τα αντίστοιχα στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές Αθηνών και Κρήτης.

Το επιχείρημα του κ. Καχριμάνη είναι ότι το υλικό που υπάρχει στη Σχολή, δεν ανήκει όλο στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, όπως ανέφερε (ως συνήθως, στο περιθώριο μιας συνέντευξης για άσχετο θέμα), έχει επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και παλιότερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων (και επί ημερών Νίκου Ζαρμπαλά) έχει βοηθήσει τα μέγιστα τη Σχολή της Βελλάς.

«Καταλαβαίνετε ό,τι υλικό υπάρχει στο κτίριο, έχει συνδράμει η Περιφέρεια και η παλιά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια διοικητικά έγγραφα, τα οποία έχουν δικαίωμα να τα πάρουν ως συνέχεια της σχολής στην Αθήνα, τα άλλα πράγματα δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας. Ανήκουν εκεί που δωρήθηκαν και νομίζω ότι πράξη που έγινε δεν ήταν σωστή» είπε ο περιφερειάρχης.

Για την όλη υπόθεση, πέραν της καταγγελίας του μητροπολίτη, υπήρξε και ανακοίνωση της πρώην προέδρου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Μαρίας Ράπτη, η οποία έκανε λόγο για «ανυπόστατες αιτιάσεις περί ‘πλιάτσικου’».


Διαβάστε: 

Μητρόπολη: «Σφραγίστε τη Μονή Βελλάς, απαγορεύστε την είσοδο»

Πλιάτσικο; Ποιο πλιάτσικο;


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back