Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν αναθέτουν καθήκοντα για να τον παρουσιάσουν ‘αργόμισθο’»

Εικόνα του άρθρου «Δεν αναθέτουν καθήκοντα για να τον παρουσιάσουν ‘αργόμισθο’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2022, 16:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχής Ζίτσας, γιατί όπως αναφέρει, έχει «απενεργοποιήσει» υπάλληλό του, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει προσωπικά τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο ότι «προσωπικά, απαξιώνει τον αντιπρόεδρο του συλλόγου εδώ και αρκετούς μήνες αφήνοντάς τον στο εργοτάξιο του Δήμου χωρίς να του αναθέτει καθήκοντα ενώ ο συνάδελφος, ΤΕ Οικονομικού- Λογιστικού με μεταπτυχιακό, εδώ και 8 μήνες ζητά να του αναθέσουν αντικείμενο».

Ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει επίσης ότι «το θέμα έχει φτάσει πολλές φορές μέχρι το δήμαρχο όχι μόνο από τον ίδιο το συνάδελφο, αλλά και από τις υπηρεσίες που στενάζουν από την υποστελέχωση αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που αναζητούν λύση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες» και ότι, κατά την τελευταία συνάντηση του συλλόγου με τον κ. Πλιάκο, αυτός «δεσμεύτηκε να αναθέσει καθήκοντα στον συνάδελφο χωρίς και πάλι να προχωρά στην έκδοση απόφασης».

Ο σύλλογος τονίζει ακόμα ότι η «τιμωρία» έχει σχέση με τη συνδικαλιστική δράση του υπαλλήλου και ότι
«αυτή η ιδιότυπη συνδικαλιστική δίωξη συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή της εργασίας του και προσβολή της προσωπικότητάς του αφού θέλει να τον εμφανίσει ως ‘αργόμισθο’ επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να βλάψει και το ήθος και την υπόληψή του και να πλήξει αυτά και έναντι των συναδέλφων του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back