ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δέκα παιδικές χαρές σαν καινούριες

Εικόνα του άρθρου Δέκα παιδικές χαρές σαν καινούριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2016, 19:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δέκα εκσυγχρονισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές θα έχουν στη διάθεσή τους από τη νέα χρονιά οι μικροί δημότες αλλά και επισκέπτες του δήμου Ζίτσας.

Το σχετικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (με πόρους από το «Πράσινο Ταμείο»), βρίσκεται στην τελική ευθεία. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ήπειρο που πιστοποιούμε σημαντικό αριθμό παιδικών χαρών», ανέφερε ο κ. Πλιάκος. Ο δήμαρχος επέλεξε να επισκεφθεί μεταξύ άλλων την παιδική χαρά της Βουνοπλαγιάς, την οποία επισκέπτονται και εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της πόλης στις εκδρομές τους. «Εκείνο που ζητάμε από όλους μικρούς και μεγάλους είναι να σεβαστούν τους χώρους και τα παιχνίδια, να τους κάνουν κτήμα τους και να μην προκαλούν φθορές γιατί η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη» επισήμανε.

Οι 10 παιδικές χαρές που αναβαθμίζονται, βρίσκονται στην Ελεούσα, στη Ζίτσα, στην Κληματιά, στο Πετσάλι, στη Μεταμόρφωση, στο Ροδοτόπι, στη Ζωοδόχο, στο Γραμμένο, στη Βουνοπλαγιά και στον Άγιο Ιωάννη. Η επιλογή τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έγινε με κριτήρια τον αριθμό των παιδιών και τη λειτουργία παρακείμενων σχολείων. Σύμφωνα και με τον κ. Πλιάκο, ήταν αδύνατο σε αυτή τη φάση να πιστοποιηθούν 87 παιδικές χαρές οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Διαβεβαίωσε δε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια και να γίνουν στο μέλλον αντίστοιχες παρεμβάσεις κι αλλού.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back